Fisk til middag? Prøv smørstekt lange!

Smørstekt lange filet m/stekt asparges, rødløk og bacon
m/sandefjordsmør
Lag sandefjordsmør selv!

 

Dette trenger du til 4 porsjoner:

0,5 dl kremfløte
4 ss kruspersille
200 g smør
1 stk sitron (benytt saften av den)
smak til med salt og pepper

 
Slik gjør du det:
Kok opp fløte og la det koke litt inn til det blir tykt, ca fem minutter. Ta av varmen. Skjær smøret i terninger. Pisk inn litt og litt av smørterningene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. (Bruk gjerne hvitt pepper). Om du skal varme den opp så må den ikke koke.

 

MERK: Sausen kan gjøres klar i forveien. Rett før servering koker du den opp, trekker til siden og rører inn smøret.

 

 

 

Mandag betyr nytt fisketips!

Lettsaltet torsk

700 g  torskefilet, uten skinn og bein

1 l  vann
1 ss  salt
100 g  bacon

Gulrotstuing:
5 stk  gulrot
1 ss  margarin, flytende
2 ss  hvetemel
3 dl  melk
0,5 ts  salt
0,25 ts  pepper, hvit

Tilbehør:
potet

Framgangsmåte:

Skjær fisken i serveringsstykker.

Kok opp vann med salt, legg i fisken og gi den et oppkok.

Skru ned varmen og la fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 10 minutter.

Stek bacon til det blir sprøtt, i skiver eller terninger.

Gulrotstuing
Vask, rens og skjær gulrot i terninger.
Kok dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. 4 minutter.
Sil fra kokevannet.

Lag saus ved å varme flytende margarin i en kasserolle, rør inn hvetemel og spe med melk, litt om gangen.
Rør godt og kok opp mellom hver gang. La sausen småkoke 2-3 minutter.

Rør inn gulrotterningene og smak til med salt og muskat.

Server den nykokte torsken med bacon, gulrotstuing og kokte poteter.

Oppskriften er hentet fra godfisk.no

Ukens fisketips: Ovnsbakt brosme m/serranoskinke

Til 4 per.

  • 1 kg  brosme, ryggfilet
  • 100 g  pesto, rød
  • 4 skiver  serranoskinke

Potetpuré

  • 200 g  potet, melet type
  • 2 fedd  hvitløk
  • 1 stk  eggeplomme
  • 1 dl  olivenolje
  • 5 dl  melk
  • salt og pepper

Grønnsaksstuing

  • 1 stk  rødløk
  • 1 stk  paprika, rød
  • 1 stk  paprika, grønn
  • 2 stk  gulrot
  • 2 ss  olje
  • 0,5 dl  balsamicoeddik
  • 1 ss  smør
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær brosmefilet i serveringsstykker og smør et tynt lag pesto på stykkene.
  • Surr serranoskinke rundt hvert fiskestykke og legg dem i en smurt ildfast form.
  • Stekes i ca. 12-15 minutter.

Grønnsaksstuing

  • Skjær grønnsakene i små terninger og stek dem lett i olje i en stekepanne.
  • Tilsett balsamicoeddik, rør inn smøret og smak til med salt og pepper.
  • Server med potetpuré ved siden av.

 

Velkommen til kokkehjørnet

Her kommer kokkene i Meny Aksdal til å legge ut oppskrifter, tips til sesongprodukter og informasjon om kampanjer og lignende. Følg med her og nyt godt av kompetansen hos våre flinke kokker!