Lauvsnes gartneri

 

Lauvsnes Gartneri ligger fint til på øya Finnøy. I tillegg til tomatproduksjonen finnes det også både høner, sauer og kyr på gården.

 

I 2009 var første året med produksjon av Juanita tomaten på Lauvsnes. Den blir regnet som den minste klasetomaten samt den søteste.
Juanita er som en nykomling å regne på den norske tomatmarkedet, men er blitt raskt populær hos det norske folk. Allerede etter de første fire årene ble produksjonen femdoblet på Lauvsnes.
Smaken til Juanita blir sammenlignet med honning, og den er perfekt til å spise som den er. Mange synes også at de er svært gode steikt – så et tips kan være og legge en hel klase på grillen!

 

Mange husker nok fortsatt godt FinnøyCherry. Disse kom også fra Lauvsnes Gartneri. Men på grunn av den store etterspørselen brukes nå all plassen i veksthusene til produksjonen av Juanita.

 

Ingen av tomatene som blir produsert på dette gartneriet blir sprøytet. I stedet bruker de biologisk nedkjemping av skadedyr i veksthusene.
 

Fun facts:

• Tomater skal ikke oppbevares i kjøleskap, da mister de sin gode smak og blir fort myke.
• Klasetomater modnes fra enden på klasen og innover mot midten. Spis derfor de bakre tomatene først! Tomater er sunt!
• De inneholder blant annet vitamin a, vitamin b og mineraler som kalsium og magnesium.
• Forskning har vist at lykopen (antioksidant som det er mye av i tomater) kan forebygge og lindre symptomer forbundet med en rekke krefttyper, samt hjerte- og karsykdommer.
• Da tomaten først blei introdusert i Europa på 1500-talet trodde folk den var giftig.

 

Besøk Lauvsnes gartneri på: www.lgartneri.no