Tveit Gaard

 

Tveit Gaard ligger ved Ålfjorden i Sveio kommune, en halvtimes kjøretur fra Haugesund. Her drives det primært med bringebærproduksjon.

 

Bruket har vært i familien siden Kongeskjøtet ble skrevet til Jens Gundersen den 2. mars 1897. Kjøpesummen var 300 spesiedaler. Gården hadde inntil da ligget under Sognepresten i Tysvær. Bruket har vært et kombinasjonsbruk med dyr, fiske og tønneproduksjon.

 

Tveit Gaard startet med bærproduksjon da siste eier overtok i 1989. Det er vesentlig bringebær som er hovedprodukt, men der dyrkes også bjørnebær og solbær. Bær feltene ligger østvendt mot Ålfjorden med ideelle vokseforhold. Dette gir omtrent en ukes tidligere blomstring og høsting i forhold til andre steder. Bier på gården hjelper til med pollinering.

 

Anbefalt plantevernplan blir fulgt og det blir brukt minimalt med sprøytemidler. Alle bærfelt starter med statskontrollerte planter, som er garantert virusfrie. KSL, Kvalitetssikring i Landbruket, blir aktivt brukt.

 

På Tveit Gaard blir det produsert ulike typer eplejuice/eplemost, syltetøy, saft og gele. Utvalget er stort, og smaken god! Mange ulike typer frukter og bær blir brukt for å sette smak til de ulike produktene.

 

Besøk Tveit Gaard på: www.tveit-gaard.idrift.no